Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zlatá udice 2019

7. 11. 2019

Vážení příznivci rybářského cechu, zvláště vy nejmladší. Byť tyto závody proběhly na začátku roku, předkládám Vám v krátké zprávě přehled o nich. Z republikových závodů nemám žádné zprávy. Jestli něco seženu, dodatečně Vám to dodám.

Dne 28. 4. 2019 proběhlo MK ZU, kterého se zúčastnilo 31 dětí. Na 1. místě se umístil Matyáš KUTHEIL s 6,343 kg ryb, 2. místo obsadil Michal MACH s 5,935 kg ryb a 3. místo obsadil Vilém KLAPSIA s 4,575 kg rybami. Ačkoliv počasí hlásili všelijaké, nakonec to bylo bez deště. Téměř všichni si zachytali ryby, pouze šest dětí zůstalo bez šupiny. Zde bylo vytvořeno družstvo na OK ZU.

Tak, jako předloni jsme OK ZU pořádali my. Celý tento závod se odehrál v jednom dni 8. 5. 2019, kdy jsme začali v brzkých ranních hodinách a ukončili večer v 18:30 hodin. Ráno jsme se sešli u rybníku ve Zdíkovci, kde proběhl lov ryb udicí. Ve dvou dvouhodinových kolech se snažili závodníci vylovit co nejvíce kilo ryb, nejlepší nachytali přes 10 kilo ryb, celkem necelých 50 kilo ryb. Ačkoliv byli vysazeni kapři, chytl se pouze jeden kus. Samozřejmě všechny ryby byly po zvážení vráceny zpět do vody. Po obědě, v restauraci U Vondrků, jsme se přesunuli do Zdíkova ke škole, kde jsme na hřišti odházeli rybolovnou techniku a na závěr jsme ve školní jídelně napsali testy s poznávačkami. Po osmi letech se nám podařilo obhájit 1. místo v soutěži družstev. Zde se určilo družstvo na KK ZU, které bylo 31. 5. – 2. 6. 2019. Z našich dětí se letos do KK ZU probojovali 4 závodníci: Matyáš KUTHEIL, Petr NUSKO, Michal MACH a Tereza KLAPSIOVÁ. Letos zase na KK ZU jako vedoucí a podpora s dětmi pojede pan KLAPSIA, protože já jsem byl služebně pryč. Celá tato akce se konala ve Smetanově Lhotě, tábor Buzuluk, na základně ČRS, která je na nádherném místě s perfektním zázemím.

Jako každý rok, první den začal závod testy a poznávačkami. Testy děti napsaly celkem slušně, určení rostlin a živočichů jim také šlo a po prvním dnu jsme byli na prvním místě.

Druhý den ráno se odjíždělo do Písku na řeku Otavu, kde proběhl LRU. Závodníci byli rozestavěni do sektorů, které v druhé polovině závodu měnily. Délka mezi prvním a posledním sektorem byla cca 500 m, takže za celý den měl člověk nachozeno. Zde se dětem také dařilo, neboť se jim podařilo nachytat ryby. V tomto závodě jsme obhájili zase 1. místo. Večer, se ještě začala házet RT. A to jsme nechali náhodě, protože RT moc netrénujeme a čekali jsme, jak to vyjde. Všechny děti měly možnost tréninku ať v Prachaticích, nebo od pátku v táboře, ale to rozhodně nestačilo. V RT jsme obhájili 2. místo.

V neděli se ještě doházelo RT a bylo vyhodnocení. Stalo se to, co ještě nepamatuji. V celkovém vyhodnocení jsme se umístili na 1. místě ze čtyř družstev Jčk. V jednotlivcích Tereza KLAPSIOVÁ – 4. místo, Michal MACH – 6. místo, Matyáš KUTHEIL – 5. místo a Petr NUSKO – 4. místo. Do národního kola se nominoval Petr NUSKO, 1. náhradník Matyáš KUTHEIL, 2. náhradník Michal MACH. Velké poděkování patří Vilému KLAPSIOVI, který děti podporoval a koučoval.

Petrův zdar!

Mulan Sojka